دورکاری نقش مهمی در آینده کسب و کارها خواهد داشت همچنین توسعه ابزارهای ارتباطی باعث تسهیل نحوه ارتباط تیم های دورکار شده است. تعدد پروژه ها، افزایش حجم کاری و دورکاری مواردی بودند که ما از ابتدای شروع فعالیت مجموعه آیه به دلیل همزمانی با شیوع ویروس کرونا با آنها مواجه بودیم. همچنین سختی ارزیابی عملکرد کارکنان دورکار و مشکلات مربوط به نظارت بر آنان نیاز به برنامه ریزی دقیق و کنترل قوی را بیش از پیش حیاتی میکرد. از آنجایی که کارمندان ما بانوان نخبه فعالی هستند که علاوه بر وظایف کاری نقشهای خانوادگی نیز دارند دورکاری باعث ایجاد توازن بین زندگی کاری و خانوادگی آنان میشود. این آزادی عمل و انعطاف پذیری درکنار آموزشهایی که برای مدیریت زمان به کارمندان داده میشود منجر به حصول نتیجه مورد انتظار و افزایش بهرهوری آنان خواهدشد. اساس دورکاری در مجموعه آیه بر پایه اعتماد به کارکنان شکل گرفته است البته هماهنگی کارها و وظایف کارمندان به آن سادگی که تصور میکنید نیست. کاهش ارتباطات شغلی و تعاملات اجتماعی و همچنین عوامل متعدد حواس پرتی از معایب دورکاری به شمار میروند. به عنوان مثال مادرانی با ما همکاری می کنند که نگهداری فرزندان کوچکشان از عوامل حواس پرتی آنان در دورکاری میباشد همچنین موقعیت فیزیکی کارمندان در دورکاری قابل کنترل نمیباشد. آیا پشت میز نشسته اند و یا روی کاناپه دراز کشیده اند و درحال گشت و گذار در شبکه های اجتماعی هستند. برای حل این مشکلات برنامه مشخصی برای ایجاد ارتباط درنظر گرفتهشد که با برگزاری جلسات منظم هفتگی و پیگیری روزانه کارها از سرپرست هر تیم تاحدودی مشکلات ناشی از عدم حضور کارکنان برطرف شد. کنترل پروژه هایی که اعضای تیم آنها بدون تجربه بودند و اولین تجربه کاری خود را به صورت دورکاری میگذراندند به مراتب دشوارتر از کنترل و ارزیابی تیمهایی متشکل از افراد مجرب و باسابقه بود. درنبود ارتباطات شغلی و تعاملات رودررو بین اعضای تیم، چالش ها با تاخیر بیشتری حل میشدند و حتی گاهی چالش هایی پدید می آمدند که امکان نداشت در شرایط رودررو مطرح شوند. به خصوص برای پروژه هایی که فعالیت های روتین و ثابتی نداشتند و مسائل آنها از قبل قابل پیش بینی نبودند. ما برای ارزیابی تیمهایی که چنین شرایطی داشتند تعداد جلسات درهفته را افزایش دادیم تا تاخیری درحل چالش های به وجود آمده نداشته باشیم. اینکه کارمندان به چه میزان از شرایط دورکاری راضی هستند وابسته به شخصیت آنان است. بعضی از کارکنان درشرایط دورکاری نتیجهی بهتری درکار داشتند و بعضی با حضور فیزیکی درکنار دیگر اعضای تیم نتایج بهتری دریافت میکردند. اما آنچه به وضوح در تیمهای مختلف مشاهده کردیم این بود که کارکنان درکنارهم با انگیزه بالاتری کار میکردند، مشکلات سریعتر مطرح میشد و خلاقانه مسائل را حل مینمودند. مدلی که ما برای تعدادی از تیمها پیاده کردیم ترکیب دو مورد بالا بود تا بتوانیم از مزایای بیشتری برای پیشبرد اهداف پروژه بهره ببریم.
دورکاری نقش مهمی در آینده کسب و کارها خواهد داشت همچنین توسعه ابزارهای ارتباطی باعث تسهیل نحوه ارتباط تیم های دورکار شده است. تعدد پروژه ها، افزایش حجم کاری و دورکاری مواردی بودند که ما از ابتدای شروع فعالیت مجموعه آیه به دلیل همزمانی با شیوع ویروس کرونا با آن ها مواجه بودیم. همچنین سختی ارزیابی عملکرد کارکنان دورکار و مشکلات مربوط به نظارت بر آنان نیاز به برنامه ریزی دقیق و کنترل قوی را بیش از پیش حیاتی می کرد. از آنجایی که کارمندان ما بانوان فعالی هستند که علاوه بر وظایف کاری نقشهای خانوادگی نیز دارند دورکاری باعث ایجاد توازن بین زندگی کاری و خانوادگی آنان میشود. این آزادی عمل و انعطاف پذیری درکنار آموزشهایی که برای مدیریت زمان به کارمندان داده میشود منجر به حصول نتیجه مورد انتظار و افزایش بهرهوری آنان خواهدشد. اساس دورکاری در مجموعه آیه بر پایه اعتماد به کارکنان شکل گرفته است البته هماهنگی کارها و وظایف کارمندان به آن سادگی که تصور می کنید نیست. کاهش ارتباطات شغلی و تعاملات اجتماعی و همچنین عوامل متعدد حواس پرتی از معایب دورکاری به شمار میروند. به عنوان مثال مادرانی با ما همکاری میکنند که نگهداری فرزندان کوچکشان از عوامل حواس پرتی آنان در دورکاری می باشد همچنین موقعیت فیزیکی کارمندان در دورکاری قابل کنترل نمیباشد. آیا پشت میز نشسته اند و یا روی کاناپه دراز کشیده اند و درحال گشت و گذار در شبکه های اجتماعی هستند. برای حل این مشکلات برنامه مشخصی برای ایجاد ارتباط درنظر گرفته شد که با برگزاری جلسات منظم هفتگی و پیگیری روزانه کارها از سرپرست هر تیم تاحدودی مشکلات ناشی از عدم حضور کارکنان برطرف شد. کنترل پروژه هایی که اعضای تیم آنها بدون تجربه بودند و اولین تجربه کاری خود را به صورت دورکاری میگذراندند به مراتب دشوارتر از کنترل و ارزیابی تیم هایی متشکل از افراد مجرب و باسابقه بود. درنبود ارتباطات شغلی و تعاملات رودررو بین اعضای تیم، چالش ها با تاخیر بیشتری حل میشدند و حتی گاهی چالش هایی پدید میآمدند که امکان نداشت در شرایط رودررو مطرح شوند. به خصوص برای پروژه هایی که فعالیتهای روتین و ثابتی نداشتند و مسائل آنها از قبل قابل پیش بینی نبودند. ما برای ارزیابی تیمهایی که چنین شرایطی داشتند تعداد جلسات درهفته را افزایش دادیم تا تاخیری درحل چالشهای به وجود آمده نداشته باشیم. اینکه کارمندان به چه میزان از شرایط دورکاری راضی هستند وابسته به شخصیت آنان است. بعضی از کارکنان درشرایط دورکاری نتیجه ی بهتری در کار داشتند و بعضی با حضور فیزیکی درکنار دیگر اعضای تیم نتایج بهتری دریافت میکردند. اما آنچه به وضوح در تیمهای مختلف مشاهده کردیم این بود که کارکنان درکنارهم با انگیزه بالاتری کار میکردند، مشکلات سریع تر مطرح میشد و خلاقانه مسائل را حل می نمودند. مدلی که ما برای تعدادی از تیم ها پیاده کردیم ترکیب دو مورد بالا بود تا بتوانیم از مزایای بیشتری برای پیشبرد اهداف پروژه بهره ببریم.
An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you need to publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but usually people do not speak about such topics. To the next! Cheers!!
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.