دستیار صوتی هوشمند دستگاهی است که با دریافت فرمانها بهصورت گفتاری، دستورهای موردنظر کاربر را انجام میدهد.
از کاربردهای این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کنترل ابزارهای مختلف مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت، لپتاپ و تلویزیون
- کنترل وسایل خانگی و تنظیم کردن آلارم
- اعلام اخبار و آبوهوا
- حل مسائل ریاضی
- ترجمه و …
از نمونههای خارجی دستیار صوتی هوشمند میتوان به Google Assistant, Google Now, Amazon Alexa,Siri Cortana, Bixby و … اشاره کرد. همچنین برخی از شرکتهای ایرانی روی دستیارهای صوتی هوشمند کارکرده اند که سورنا، دابی و دایان از جمله آن هستند.
به دلیل اهمیت این دستگاه ها بر آن شدیم مسابقه طراحی و ساخت دستیار هوشمند صوتی AI-Bot را با حمایت بنیاد ملی نخبگان انجام دهیم.
همراهان ما در این رقابت فناورد، ره نشان، ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال، همراه اول بودند.
این مسابقه در سه مرحلهی آموزش، مقدماتی، نهایی و در دو حوزهی سختافزار و نرمافزار طراحی شد.
طی بازهی ثبتنام ۷۹۸ نفر در قالب تیمهای یک تا چهار نفره ثبتنام نمودند که حدود ۲۰۰ تیم در لاین سختافزار و بقیه در لاین نرمافزار شرکت کردند.
فاز آموزش
پس از افتتاحیه، فاز آموزش مسابقه شروع شد که در آن آموزشهای لازم بهصورت آفلاین در اختیار افراد قرارگرفته بود، این آموزشها در دو حوزهی سختافزار و نرمافزار تدوینشده و شامل موارد کاربردی برای ساخت دستیار هوشمند صوتی میباشد.
چالش مقدماتی
پس از اتمام فاز آموزش، چالش مقدماتی آغاز شد که در آن داکیومنتی دقیق شامل خواستههای مسئله در هر دو حوزه سختافزار و نرمافزار به شرکتکنندگان داده شد، معیارهای داوری و بخشبندی امتیازها در سند آورده شده بود تا افراد بتوانند دید بهتر نسبت به خواستههای مسئله پیدا کنند و طبق وزنهای امتیازی طراحی خود را انجام دهند تا بیشترین امتیاز را کسب نمایند.
چالش نهایی
در چالش نهایی تیمهای منتخب سختافزار و نرمافزار طی فرایندی با هم ترکیب شدند و برای تولید یک سیستم یکپارچه به رقابت پرداختند.
به برندگان مسابقه ۸۰ میلیون جایزه نقدی اعطا شد و منتخبین با شرکتهای فعال در این زمینه همکاری نمودند.